Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Suceava: Prefectura a solicitat Guvernului peste un milion de euro pentru pagubele produse de inundaţii

Prefectura Suceava a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale, printr-un proiect de hotărâre, alocarea, din Fondul de intervenţii la dispoziţia Guvernului, a încă 5.460.000 lei pentru înlăturarea distrugerilor provocate în judeţ de fenomenele meteo-hidrologice.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.07.2018 - 14:55

Potrivit prefectului Mirela Adomnicăi, în şedinţa extraordinară de luni a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, s-a aprobat raportul de sinteză în care sunt centralizate alte pagube raportate cauzate de inundaţii, ce se cifrează la 4.787.000 lei, la care se adaugă cele produse pe drumuri judeţene, inclusiv cele provocate de alunecările de teren de pe Trans Rarău.

Adomnicăi a spus că Guvernul a aprobat deja, săptămâna trecută, suma de 5.483.000 lei solicitată de Prefectură pentru reparaţii la drumurile judeţene afectate de inundaţii.

Totodată, prefectul a reamintit că, săptămâna trecută, printr-un proiect de Hotărâre de Guvern, s-au solicitat 36.445.000 lei, bani necesari pentru remedierea distrugerilor provocate de inundaţii în infrastructura judeţului.

În perioadele 13-15 iunie, 22 iunie, 28-30 iunie şi 1-10 iulie 2018, pe teritoriul judeţului Suceava au căzut precipitaţii deosebit de abundente, de peste 70 de litri pe metru pătrat, ce au provocat "viituri semnificative în bazinele hidrografice ale râurilor Suceava, Bistriţa şi Moldova, cu precădere pe afluenţii acestora, producând distrugeri importante infrastructurii şi gospodăriilor, care au dus la grave disfuncţionalităţi economice şi sociale".

Ploile abundente şi viiturile create au produs pagube în 62 de unităţi administrativ-teritoriale, din totalul de 114 din judeţ.

Comentarii

loading...