Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Suceava: Demonstraţii de încondeiere a ouălor la Târgul de Paşte

Câteva zeci de meşteri popular prezenţi în acest an la Târgul de Paşte din municipiul Suceava le vor oferi celor interesaţi, pe parcursul săptămânii, produse realizate în zonele pe care aceştia le reprezintă, conform tradiţiilor îndelungate.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.04.2019 - 11:33

Reprezentanţii meşteşugarilor îi vor încânta pe parcursul acestei săptămâni pe vizitatori, pe esplanada Casei de Cultură din Suceava, cu demonstraţii de încondeiere tradiţională a ouălor, cu obiecte din împletituri de nuiele şi nelipsitele coşuri în care duc credincioşii merinde la sfinţit după slujba Învierii, vase şi alte obiecte din ceramică, precum şi diferite podoabe realizate conform obiceiurilor locului.

La târgul din acest an, 25 de meşteri populari din Suceava şi nu numai, prezintă, până în Vinerea Mare, meşteşuguri cum ar fi încondeierea ouălor, prelucrarea lemnului, industrie casnică textilă şi port popular, olărit, prelucrarea pieilor, împletituri din nuiele, podoabe.

"Demonstraţiile de ouă încondeiate vor încununa această manifestare culturală cu tematică populară. Încondeietoarele invitate respectă cu desăvârşire meşteşugul pe care îl practică, prin tehnică, cromatică şi motivele utilizate, specifice localităţii sau zonei din care provin. Ele sunt prezente în târg cu toate ustensilele necesare pentru executarea probelor practice, precum şi costumul popular specific zonei pe care o reprezintă", a spus coordonatorul evenimentului, Eutasia Rusu.

Manifestarea este organizată de Centrul Cultural "Bucovina" prin Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava şi face parte din programul "Paştele în Bucovina" organizat de Consiliul Judeţean Suceava.

Comentarii

loading...