Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Subiectele discutate de Dăncilă cu comisarul pentru Drepturile Omului al CE

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a primit-o la Palatul Victoria pe Dunja Mijatovic, comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, în cadrul discuţiilor fiind abordată situaţia persoanelor cu dizabilităţi şi combaterea violenţei domestice.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 14.11.2018 - 21:08

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Dunja Mijatovic se află în prima vizită în România după preluarea mandatului de comisar, pe 1 aprilie.

"Exprimându-şi satisfacţia pentru faptul că actualul CDO este, pentru prima dată de la crearea funcţiei, o femeie şi, în plus, reprezentantă a unui stat din vecinătatea României, prim-ministrul Viorica Dăncilă a mulţumit pentru vizită, prima întreprinsă de noul comisar în ţara noastră, după alegerile în funcţia de CDO", se spune în comunicat.

Discuţiile au vizat şi aspecte privind cooperarea dintre România şi Consiliul Europei, accentul fiind pus pe consolidarea protecţiei şi promovării drepturilor omului. Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii pe tema situaţiei persoanelor cu dizabilităţi, inclusiv educaţia pentru copiii cu dizabilităţi, respectiv combaterea violenţei domestice, precizează Guvernul.

De asemenea, premierul a subliniat că primirea României în Consiliul Europei, în 1993, care a precedat şi pregătit aderarea la NATO şi Uniunea Europeană, a fost, în primul rând, un pilon pentru tranziţia democratică şi construirea statului de drept în ţara noastră, se afirmă în comunicat.

Totodată, au fost trecute în revistă şi principalele teme care fac obiectul unei atenţii sporite din partea Guvernului, inclusiv din punct de vedere instituţional, respectiv protecţia persoanelor aparţinând categoriilor vulnerabile, a copiilor şi femeilor, drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor, persoanelor cu dizabilităţi, dar şi libertatea mass-media.

"Prim-ministrul a arătat că drepturile femeii, prin promovarea egalităţii de gen, dar şi combaterea violenţei domestice, vor reprezenta o prioritate a preşedinţiei României la UE în anul 2019", precizează Guvernul.

De asemenea, Dăncilă a salutat eforturile comisarului pentru Drepturile Omului de a combate fenomenele care se dezvoltă în Europa privind discursul instigator la ură şi intoleranţă.

Comentarii

loading...