12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiSTS: Poliţia a deschis aplicaţia de localizare a apelului Alexandrei la mai...

STS: Poliţia a deschis aplicaţia de localizare a apelului Alexandrei la mai bine de o oră după apel

Deputaţii au ascultat, cu uşile închise, înregistrările convorbirilor fetei la 112. Stelian Ion (USR) a declarat ulterior că „este răvăşitor, pur şi simplu devastator” şi şi-a exprimat dezamăgirea. Reprezentanţii MAI nu au venit la audiere invocând că trebuie să prezinte raportul mai întâi în CSAT, astfel că vor fi invitaţi din nou, marţi după-amiază.

„Accesarea informaţiilor de localizare a fost disponibilă în sistem de la primul apel – 11.05 – iar deschiderea aplicaţiei de localizare pentru prima dată la operatorul de la Poliţie s-a realizat la 12.08. Au fost solicitări ale operatorului de la Poliţie de a asigura sprijin privind utilizarea aplicaţiei de vizualizare a proiecţiei informaţiilor, ceea ce s-a şi realizat, (…) ultimul (sprijin – n.r.) fiind la 12.32″, a afirmat Bălan, la Comisia pentru apărare.
 
El a precizat că STS nu a furnizat adrese poştale.
 
“Noi nu furnizăm adrese poştale pentru agenţiile specializate de intervenţie decât în situaţiile în care apelul la 112 este realizat de pe un telefon fix. Noi nu am furnizat cele trei adrese. Nici nu putem. Vreau să vă informez că informaţia de localizare preluată de la operatorii de telefonie mobilă este afişată într-un format grafic atât la operatorul STS, cât şi la toate celelalte agenţii, inclusiv la Poliţie”, a precizat Sorin Bălan.
 
Potrivit acestuia, operatoarele STS, în urma solicitărilor Poliţiei, au iniţiat nouă apeluri pe telefonul victimei pentru a putea afla informaţii de localizare mai clare. “Din păcate, telefonul era închis”, a adăugat prim-adjunctul STS.
 
Deputaţii din comisie au ascultat, cu uşile închise, înregistrările convorbirilor fetei la 112.
 
Stelian Ion (USR) a declarat ulterior că „este răvăşitor, pur şi simplu devastator” şi şi-a exprimat dezamăgirea.
 
„Este răvăşitor, este pur şi simplu devastator şi personal, dar cred că şi colegii mei, suntem foarte dezamăgiţi. Atâta vă pot spune. Cu siguranţă vor ieşi în cadrul anchetei la iveală nişte deficienţe pe chestiunile acestea”, le-a declarat Stelian Ion jurnaliştilor.
 
Reprezentanţii MAI nu au venit la audiere invocând că trebuie să prezinte raportul mai întâi în CSAT, astfel că vor fi invitaţi din nou, marţi după-amiază.
 
Opt poliţişti – cinci ofiţeri şi trei agenţi – sunt cercetaţi pentru modul de intervenţie în perioada de la dispariţia fetei de 15 ani din judeţul Olt, până la prima percheziţie la domiciliul suspectului, care a avut loc vineri. “În acelaşi timp, a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru a analiza şi dispune cu privire la situaţia de fapt reţinută în sarcina agentului din cadrul IPJ Olt care a preluat apelul de la 112”, arată MAI.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă