15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO Strategia de vaccinare va fi prezentată săptămâna viitoare

VIDEO Strategia de vaccinare va fi prezentată săptămâna viitoare

 

 

Strategia națională de vaccinare la care se lucrează de aproape două luni este finalizată și ea va fi prezentată săptămâna viitoare. Colonelul Gheorghiță a mai adăugat că vaccinarea este „cea mai sigură cale să intrăm într-o viață cât mai normală, din punct de vedere social și economic.

Premierul Ludovic Orban a spus că trebuie ca România să fie pregătită pentru a putea demara campania de imunizare imediat ce vaccinul va fi disponibil.

Premierul a subliniat că vaccinul anti-COVID-19 există și testele clinice au fost finalizate. „După cum ați urmărit în informațiile oficiale, există vaccin anti-COVID. Este în fazele ultime de aprobare. Oricum au fost finalizate testele clinice. Vedem, în sfârșit, o perspectivă certă pentru a rezolva această epidemie gravă de coronavirus care a dat peste cap lumea”, a spus Orban.

Premierul a mai spus că structura dispozitivului de vaccinare va fi asigurată sub comanda colonelului Valeriu Gheorghiță.
„La reuniunea grupului de lucru convocată de președintele Klaus Iohannis, am luat decizia de a structura dispozitibul de vaccinare, de a avea o comanda fermă pentru toate entitățile care vor fi implicate în campania de vaccinare.  Conducerea întregii campanii de vaccinare va fi asigurată de domnul colonel Valeriu Gheorghita, medic prima infecționist”, a spus Orban.

Șeful Guvernului a mai spus că dozele au fost contractate la nivel european, iar distribuția acestora se va face în tranșe pentru fiecare țară, în funcție de mărimea populației. Pe măsură ce vor fi distribuite, cantitățile vor fi repartizate în mai multe tranșe, potrivit premierului, iar efortul va fi pe o perioadă mai lungă de timp.  

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă