Foto: Arhivă

Strategia de vaccinare anti - Covid va fi aprobată în CSAT, a anunțat președintele Iohannis

Strategia de vaccinare anti - Covid va fi aprobată în prima ședință a CSAT, a anunțat, luni, președintele Klaus Iohannis.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.11.2020 - 17:53

Strategia de vaccinare anti - Covid va fi aprobată în prima ședință a CSAT, a anunțat, luni, președintele Klaus Iohannis.

"Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pe care o voi convoca în perioada imediat următoare", a precizat şeful statului într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni.

"La momentul în care vaccinurile vor ieși din producție, va trebui să ne asigurăm că suntem pregătiți să le putem distribui tuturor, în mod echitabil. De aceea, am convocat astăzi o întâlnire cu ministrul Sănătății, ministrul Apărării și ministrul Afacerilor Interne pentru a discuta aspectele legate de campania de vaccinare anti-COVID.

De eficiența acestei campanii depinde în mare măsură stoparea pandemiei și, implicit, protejarea vieții românilor. Avem de-a face cu o adevărată problemă de securitate națională, pe care o abordăm cu maximă responsabilitate, pentru a garanta siguranța cetățeanului.

Autoritățile s-au mobilizat foarte bine și, la ora actuală, avem o Strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare, și avem organizată o structură clară, Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. De asemenea, au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare și implicare a resurselor umane de la diferite niveluri, precum și planul de acțiune, cu etape clare", a explicat președintele Iohannis.

Conform Strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare împotriva SARS-CoV-2 fac parte tot personalul din domeniul Sănătății, personalul din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției precum și "personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății", a precizat șeful statului.

Comentarii