Investițiile în infrastructură duc la dezvoltarea sectorului 4

Strada Sergent Iriceanu Ion s-a transformat în bulevard

Dacă se vrea, se poate! Investițiile în infrastructură sunt în momentul de față singurele soluții viabile pentru a scăpa de traficul infernal din București. Cele care trebuie să facă aceste lucruri sunt administrațiile locale.

Share

Rl online 0 comentarii

28.05.2019 - 09:42

Un pas extrem de important privind această măsură a fost făcut deja în sudul Capitalei. Mai multe bulevarde au fost lărgite, cozile de mașini nu mai sunt interminabile, iar zona a început să se dezvolte. Printre străzile care au devenit mai „aerisite“ se numără și Sergent Ion Iriceanu.

 
O stradă poate pentru mulți dintre voi necunoscută, însă una extrem de importantă și, totodată, cea care unește sectorul 4 de sectorul 3 este Sergent Iriceanu Ion. Ca să ajungi de la Târgul Vitan Bârzești către Universitatea „Spiru Haret“, de la Apărătorii Patriei, cea mai scurtă rută este să o luați pe această stradă, cea care desparte Șoseaua Olteniței de Șoseaua Berceni. Imediat ce intri pe această arteră, dinspre târgul de mașini, senzația pe care ți-o dă, datorită faptului că este extrem de aerisită, te duce cu gândul că într-adevăr ești într-o adevărată capitală -europeană.

Șoseaua este împărțită pe câte două benzi de circulație pe fiecare sens, despărțită de un scuar acoperit cu spații verzi, copăcei în ghivece montate la distanță de câțiva metri între ele și fântâni arteziene. În fața blocurilor, unele dintre ele deja reabilitate, grădinile acestora sunt într-o mare transformare. Acestea vor fi amenajate de angajații SC ADP S4 ca zone de relaxare, iar locurile care nu aveau niciun petic de verdeață vor fi amenajate, bineînțeles, cu spații verzi, însă nu vor lipsi nici pergolele și băncile care vor fi montate pentru relaxare.

O mare realizare pe care o puteți observa odată ce pășiți pe strada Sergent Iriceanu Ion este aceea a locurilor de parcare. Locuitorii din această zonă își pot lăsa mașinile în parcările amenajate în spic de Primăria Sectorului 4, cea care a realizat și lucrările de reamenajare a trotuarelor.

Această stradă nu este singura care a avut parte de lucrări de lărgire și modernizare, putem enumera -Bulevardul Constantin -Brâncoveanu, Șoseaua Berceni, străzi precum -Alexandru Obregia, Turnu Măgurele sau Luică, artere care au fost supralărgite.

Totodată, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, susține faptul că fără investiții în infrastructură comunitatea nu se poate dezvolta. „Toate aceste lucruri pe care le facem în sector sunt pentru oameni. Sectorul în care locuim trebuie să se dezvolte. Lărgirile bulevardelor, amenajarea locurilor de parcare, reabilitarea blocurilor și unităților de învățământ, precum și construirea de noi grădinițe și terenuri de joacă pentru copii nu fac altceva decât să ducă la dezvoltarea comunității“, a declarat edilul sectorului 4.  

Comentarii