Foto: NSF Deveselu

Statele Unite au suplimentat numărul de militari de la Deveselu

Forțele Terestre ale Statelor Unite au trimis 150 de militari care să suplimenteze personalul permanent detașat în baza de la Deveselu, unde se află elementele din România ale sistemului american antirachetă.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.07.2019 - 18:30

Potrivit unui anunț postat pe internet de baza americană de la Deveselu (NSF Deveselu), aici au fost trimiși circa 150 de militari din Forțele Terestre ale SUA, care vor suplimenta efectivul deja existent în această locație.

Militarii din US Army care au ajuns, în luna iunie 2019, în județul Olt, "vin în sprijinul misiunii THAAD din România", specifică anunțul postat pe internet de NSF Deveselu.

Personalul american de la această unitate provine, în mod obișnuit, din rândurile Forțelor Navale (US Navy), întrucât baza de la Deveselu are statutul unei baze navale a SUA.

Potrivit unor comunicate transmise, în aprilie 2019, atât de partea română cât și de Alianța Atlantică, NATO își va asigura o “capacitate alternativă de apărare împotriva rachetelor balistice”, prin desfășurarea în România a unui sistem de apărare anti-rachetă de tip Terminal High Altitude Air Defence (THAAD), aparţinând Statelor Unite.

THAAD este un sistem declarat a fi defensiv – ca și sistemul Aegis. THAAD este un sistem mobil destinat să intercepteze rachete balistice, în interiorul sau în afara atmosferei, în timpul fazei finale a zborului.

 

“Desfășurarea sistemului defensiv THAAD în România va avea caracter temporar, acesta fiind planificat să rămână operațional doar până la finalizarea lucrărilor de actualizare a sistemului anti-rachetă Aegis Ashore”, a precizat un comunicat al MApN, respectiv până ce sistemul Aegis Ashore din România “va redeveni activ” („until the Aegis Ashore Romania site is back online”), a explicat conducerea NATO.

Comentarii