Starea medicului de la Piatra Neamț este în continuare gravă

Medicul de la Spitalul din Piatra Neamţ, Cătălin Denciu, transferat la Bruxelles, este în continuare în stare gravă, informează luni seara Ministerul Sănătăţii.

Share

Romania libera 0 comentarii

16.11.2020 - 20:33

"Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea şi evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arşi grav. Pacientul este în continuare în stare gravă. În cursul zilei de 17 noiembrie va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaşte cu exactitate profunzimea arsurilor", potrivit MS.

Echipa medicală a prezentat soţiei pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuia, elemente "relevante" privind rezultatul evaluării medicale şi tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore.

Totodată, a fost stabilită şi modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de câte ori este nevoie.

Denciu a intervenit pentru salvarea dintr-un incendiu a pacienților din Secția ATI a SJU Piatra-Neamţ și prezintă arsuri grave pe o mare suprafață din corp.

Medicul a fost transferat, duminică, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române, la Spitalul Militar "Regina Astrid" din Bruxelles, pentru tratament de specialitate. 

Comentarii