Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Şova: Lucrăm la proiectul de transfer a Centurii Capitalei în subordinea Primăriei

Ministrul Transporturilor a declarat, marţi seara, că se lucrează la proiectul de trasfer a Centurii Capitalei în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), însă infrastructura de transport naţional poate fi transferată către o altă instituţie numai prin lege.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 02.10.2018 - 22:13

"Toată Centra, deci aici nu va fi cu realizată sau nerealizată, lucrăm la proiectul de transfer la Capitală (n.r. - Primăria Municipiului Bucureşti), însă eu vă spun aşa: un domeniu public al statului, aflat în patrimoniul Ministerului Transporturilor, care este infrastructură de transport naţional, poate fi transferată către altă entitate doar prin lege organică", a declarat Lucian Şova, la Antena 3.

Ministrul Transporturilor a dat un exemplu concret despre ce înseamnă că se lucrează la un proiect de transfer a Şoselei de Centură a Capitalei din subordinea ministerul de resort la PMB.

„Subiectul îl cunoaşte doamna Primar General, i-am propus de mult în grupurile de lucru pe care le-am avut la Ministerul Transporturilor, să scrie Primăria Capitalei cum vrea ea proiectul de lege, de Hotărâre, de ce-o fi ea şi eu cu Ministerul Transporturilor îl promovez pe circuit de realizare”, a detaliat Şova.

La începutul lunii septembrie, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat, în debutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din aceeaşi zi, dezinformări referitoare la preluarea Centurii Capitalei de către Primărie de la CNAIR, precizând că Guvernul nu a depus până acum nicio cerere de atragere de fonduri europene pentru acest obiectiv.

Ministerul Transporturilor (MT) a anunţat în aceeaşi zi că a propus ca proiectul de act normativ ce va reglementa transferul Şoselei de centură a Capitalei din proprietatea publică a statului şi concesiunea CNAIR în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti să fie elaborat în cadrul Primăriei Generale.

Comentarii