15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiSoția medicului erou: Era într-o stare de agitație după ceea ce văzuse

Soția medicului erou: Era într-o stare de agitație după ceea ce văzuse

„După tragedie am reușit să vorbesc un pic cu el, printre investigațiile care i se făceau. Și ultima dată am vorbit cu el înainte de a se sui în ambulanță. Și era încrezător că va fi bine. Nu am discutat despre ce s-a întâmplat. Atât, el spunea: eu sunt bine, ceilalți ardeau. Era siderat de ceea ce se întâmplase și ce văzuse acolo. Nu pot să spun că era calm, era într-o stare de agitație, de oroare de ceea ce văzuse”, a povestit Alina Denciu, la Digi24.

Ea a dezvăluit că soțul ei a lucrat un an la un spital din Belgia, țara în care acum este pacient, însă a decis să revină în țară.

Întrebată dacă decizia de a fi transportat în străinătate a fost o decizie bună, soția medicului erou consideră că „este șansa lui. Asta am discutat cu toți colegii și de specialitatea de plastică, și ceilalți. Trebuia musai să îi se acorde șansa maximală. E suficient că i-au acordat minima șansă de a supraviețui într-un spital românesc făcându-și treaba. Măcar șansa de recuperare să o aibă”, a declarat Alina Denciu. 

Medicii belgieni sunt optimişti în ceea ce priveşte evoluţia stării de sănătate a medicului-erou Cătălin Denciu, potrivit Mediafax, care citează surse medicale din România. 

Cătălin Denciu are arsuri de gradul 2 și 3, iar cele mai afectate zone ale organismului sunt antebrațele, a precizat ministrul sănătății, Nelu Tătaru, într-un interviu pentru Libertatea. ”La Floreasca au spus că are arsuri gradul 2-3 pe 40% din suprafața corpului, și 15% din suprafață de gradul 4. Medicii din Belgia au spus că are doar arsuri de gradul 2 și 3. A fost ars pe partea din față de sus până jos, pe piele. CT-ul a arătat că nu i-au fost afectate căile respiratorii. În zona antebrațelor, acolo e mai strâns costumul, acolo sunt arsurile mai grave. A încercat să bage mâinile în flăcări, să scoată pacienții. Nu a reușit să scoată pe niciunul”, a declarat Nelu Tătaru, pentru Libertatea. 

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă