Soția medicului erou: Era într-o stare de agitație după ceea ce văzuse

Soția medicului erou care a încercat să își salveze pacienții din incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț spune că soțul său era într-o stare de agitație atunci când i s-au acordat primele îngrijiri medicale, după tragedie.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 15.11.2020 - 23:27

„După tragedie am reușit să vorbesc un pic cu el, printre investigațiile care i se făceau. Și ultima dată am vorbit cu el înainte de a se sui în ambulanță. Și era încrezător că va fi bine. Nu am discutat despre ce s-a întâmplat. Atât, el spunea: eu sunt bine, ceilalți ardeau. Era siderat de ceea ce se întâmplase și ce văzuse acolo. Nu pot să spun că era calm, era într-o stare de agitație, de oroare de ceea ce văzuse”, a povestit Alina Denciu, la Digi24.

Ea a dezvăluit că soțul ei a lucrat un an la un spital din Belgia, țara în care acum este pacient, însă a decis să revină în țară.

Întrebată dacă decizia de a fi transportat în străinătate a fost o decizie bună, soția medicului erou consideră că „este șansa lui. Asta am discutat cu toți colegii și de specialitatea de plastică, și ceilalți. Trebuia musai să îi se acorde șansa maximală. E suficient că i-au acordat minima șansă de a supraviețui într-un spital românesc făcându-și treaba. Măcar șansa de recuperare să o aibă”, a declarat Alina Denciu. 

Medicii belgieni sunt optimişti în ceea ce priveşte evoluţia stării de sănătate a medicului-erou Cătălin Denciu, potrivit Mediafax, care citează surse medicale din România. 

Cătălin Denciu are arsuri de gradul 2 și 3, iar cele mai afectate zone ale organismului sunt antebrațele, a precizat ministrul sănătății, Nelu Tătaru, într-un interviu pentru Libertatea. ”La Floreasca au spus că are arsuri gradul 2-3 pe 40% din suprafața corpului, și 15% din suprafață de gradul 4. Medicii din Belgia au spus că are doar arsuri de gradul 2 și 3. A fost ars pe partea din față de sus până jos, pe piele. CT-ul a arătat că nu i-au fost afectate căile respiratorii. În zona antebrațelor, acolo e mai strâns costumul, acolo sunt arsurile mai grave. A încercat să bage mâinile în flăcări, să scoată pacienții. Nu a reușit să scoată pe niciunul”, a declarat Nelu Tătaru, pentru Libertatea. 

Comentarii