Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sorin Blejnar condamnat în primă instanţă la 6 ani de închisoare

Magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au condamnat, pe fostul şef ANAF, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost cercetat pentru trafic de influenţă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.10.2018 - 13:25

Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 12.513.894 lei de la Blejnar şi menţinerea sechestrului pe averea acestuia până la concurenţa acestei sume.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Sorin Blejnar a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti în decembrie 2016, fiind acuzat că, în cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective.

"Banii respectivi urmau să îi fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi celălalt funcţionar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip 'fantomă' controlate de aceştia, cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", arată DNA.

 

Blejnar vs. Dan Chitic

Prin Blejnar, Băsescu făcea diverse combinații, despre care presa scria că  sunt ”un plan elaborat șantajare a grupului Kaz Munai Gaz pentru recuperarea datoriilor Rompetrol”. Din convorbirile interceptate de SRI reiese legătura dintre Băsescu și Blejnar care, împreuna cu Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, ”au stabilit masuri concrete de șantajare fiscală a companiei din Kazahstan”. Iată aici stenogramele discuției telefonice între Blejnar și Băsescu. 

Un alt caz al „colaborării” dintre cei doi este cel al cunoscutului avocat Dan Chitic care, după un celebru incident cu Băsescu pe Litoral, a devenit ținta oamenilor lui Blejnar.

Iată relatarea presiunilor de atunci făcută la emisiunea lui Victor Ciutacu și preluată de DC News.

Comentarii

loading...