Soluția lui Liviu Pop pentru Limba română, predate elevilor de etnie maghiară

Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop a declarant că soluţia pentru predarea limbii române de către cadre didactice calificate în şcolile cu predare în limbile minorităţilor este ca învăţătorul împreună cu profesorul de limba şi literatura română pot preda împreună.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 22.09.2018 - 12:09

”Această lege despre care vorbeşte domnul Kelemen Hunor, de fapt articolul despre care se face vorbire, e o reglementare care se poate aplica spre binele beneficiarului, în educaţia lui. Soluţia pentru predarea limbii române de către cadre didactice calificate este una foarte simplă. Învăţătorul împreună cu profesorul de limba şi literatura română pot preda împreună această oră”, afirmă Liviu Pop.

Cât despre fuziunea dintre UMF Târgu Mureş si Universitatea Petru Maior, fostul ministru al Educaţiei spune că cele două senate au decis fuziunea în baza autonomiei universităţilor şi au format astfel cea mai mare universitate de medicină din ţară, care are ocazia să acomodeze programe de studiu din domeniul ingineriei şi a ştiinţelor socio-umane cu programe de medicină.

”Politicul nu se poate opune în faţa autonomiei universităţilor. Dincolo de toate nemulţumirile, cred ca ar trebui să continuăm să facem o politică a şcolii, şi nu politică în şcoală”, mai comentează Pop la pagina sa de Facebook.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, vineri, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că ministrul Educaţiei nu i-a consultat pe reprezentanţii formaţiunii în luarea a două decizii, una privind învăţarea limbii române la clasele primare din şcolile cu predare în limba maternă şi cealaltă privind recunoaşterea comasării Universităţii "Petru Maior" cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. El a spus că, din aceste motive, UDMR cere remanierea ministrului Educaţiei, adăugând că, din punctul său de vedere, nu mai există încredere în acesta. Kelemen a spus că solicită schimbarea ministrului Educaţiei deoarece de acum colaborarea cu acesta va fi "imposibilă".

 

Comentarii