Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Solicitările medicale la UNTOLD au înregistrat o scădere faţă de anul trecut

Salvatorii au acordat pe perioada festivalului de muzică "UNTOLD" prim ajutor calificat în cazul a 1.639 de persoane pentru diferite probleme medicale, 39 fiind transportate la spital, anunţă IGSU.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.08.2018 - 12:36

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în cursul zilei de duminică spre luni, când au primit îngrijiri 524 de persoane.

Comparativ cu ediţia 2017 a festivalului, numărul solicitărilor medicale a înregistrat o uşoară scădere, de 4,5%.

Afecţiunile pentru care a fost necesară intervenţia salvatorilor au fost diverse - escoriaţii, dureri de cap, consum în exces de alcool până la suspiciuni de fracturi sau traumatisme severe.

Atât pe timpul zilei, cât şi noaptea, echipe de salvatori formate din pompieri militari ai ISU au patrulat în zonele unde s-au derulat concerte, pentru a preveni eventuale situaţii de urgenţă şi pentru a ajuta persoanele cu afecţiuni medicale.

Pe durata festivalului, la locul evenimentului au fost şase puncte medicale avansate, deservite de personal şi echipamente medicale ale UPU-SMURD Cluj, precum şi studenţi voluntari ai SMURD Cluj. Premergător evenimentului, inspectorii ISU Cluj au desfăşurat controale preventive atât la amenajările temporare şi obiectivele din perimetrul locaţiei, cât şi în zonele adiacente.

Peste 700 de pompieri, personal medical de urgenţă şi studenţi voluntari SMURD au asigurat în perioada 2-5 august măsuri suplimentare la festivalul de muzică.

Au fost mobilizaţi pompieri din IGSU Cluj, Bihor, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Maramureş.

Comentarii

loading...