Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Șoferii constănțeni nu mai au voie să intre cu mașina pe cel puțin două străzi din oraș

Interzis cu excepția riveranilor. Aceste este semnul pe care șoferii constănțeni îl pot vedea pe cel puțin două străzi din oraș.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 29.11.2018 - 12:09

Vorbim despre străzi pe care se află locuințe particulare, dar și cabinete medicale și chiar o cantină. De asemenea, este vorba despre străzi care au fost deschise circulației, dar care, printr-o decizie administrativă, au devenit semiprivate, în sensul că niciun autoturism, cu excepția celor ale riveranilor, nu mai are voie să intre. Cine o face riscă o amendă corespunzătoare din partea poliției.

 

Locul în care nu se livrează pizza

Una dintre străzile pentru care s-a luat această decizie este Strada Renașterii, unde se află ghișeul de unde se pot obține caziere judiciare, o latură a Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, o autoservire, o agenție de crewing, locuințe particulare. Mai nou, chiar la colț se înalță un bloc de locuințe de zece etaje. Strada se înfundă în faleză, iar de câțiva ani accesul este interzis. Dacă pentru polițiști este o decizie bună, pentru cei care locuiesc în zonă nu e chiar așa. „Avem rude care vor să ne viziteze. Nu mai au voie să intre pe stradă cu mașina, dar nu sunt locuri de parcare libere în apropiere aproape niciodată. Ce să facem?“, spune unul dintre locuitori. Mai mult, acesta spune că nici măcar nu mai poate comanda o pizza. Există firme care nu mai livrează în zonă pentru că mașinile nu au voie să intre și nu au unde parca.

 

Interzis din ambele sensuri

Dacă, totuși, în cazul de mai sus putem găsi o explicație semnului de interzis, nu același lucru se poate spune despre Strada Războieni, aflată în apropiere de stadionul de fotbal al orașului. Un tronson din această stradă (între străzile Ion Andreescu și Maramureș), nu toată, are semne de intezis în ambele capete. Nu vorbim despre o arteră circulată, despre instituții importante cu sediul aici, ci despre o stradă absolut normală, pe care s-au ridicat însă câteva case frumoase, ale unor oameni cu siguranță bogați.

Primăria Constanța nu răspunde

Am solicitat Primăriei Constanța, în scris, un punct de vedere oficial referitor la interzicerea circulației pe această stradă. Nu am primit niciun răspuns. Din informațiile noastre, decizia de a interzice traficul a fost luată în anul 2011, de către o comisie mixtă a poliției și a primăriei din Constanța. Anul acesta, s-au reamenajat câteva străzi, iar semnul de interzis a fost scos de la una dintre intrări și înlocuit un interdicția de a intra pentru autovehiculele cu masa de peste 3,5 tone. Primăria Constanța ar fi primit o adresă de la IPJ Constanța prin care i s-a cerut să pună în aplicare decizia din 2011, adică să interzică din nou circulația la ambele capete. De parcă nu ar fi avut de ales, aceasta a acceptat. Comisia de circulație din cadrul Primăriei Constanța este condusă de viceprimarul Dumitru Babu.

 

Poliția spune că e legal

Am solicitat un punct de vedere de la reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Aceștia spun că măsura interzicerii circulației este legală. Mai mult, aceasta poate fi impusă pe orice stradă. „Orice restricție pe drumul public este legală dacă are acordul poliției și al primăriei”, au spus
aceștia.

Comentarii

loading...