Şofer băut, fără permis, cu copil în maşină, a fugit de Poliţie şi a intrat într-un zid

Un bărbat din judeţul Galaţi a urcat băut la volan, fără a avea permis de conducere, şi a provocat un accident în timp ce fugea de Poliţie. În maşina acestuia era şi un copil de 10 ani, care a fost rănit după ce autoturismul a intrat într-un zid.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.02.2019 - 14:48

În noaptea de luni spre marţi, poliţiştii au observat un autoturism care mergea sinuos şi au încercat să-l oprească, dar şoferul a evitat echipajul.

Poliţiştii au urmărit maşina, iar urmărirea s-a încheiat într-o localitate în momentul în care maşina urmărită a ieşit de pe şosea şi a intrat într-un zid.

„La data de 26 februarie, în jurul orei 00.40, un echipaj al Secţiei 2 Poliţie Rurală Smârdan, aflat pe D.J. 255C, a observat un autoturism care circula dinspre comuna Mihail Kogălniceanu către comuna Smârdan, având o traiectorie sinuoasă. Poliţiştii au efectuat semnale de oprire, folosind mijloacele acustice şi luminoase, dar autoturismul în cauză a pătruns pe contrasens, ocolind autospeciala poliţiei, continuându-şi deplasarea.Poliţiştii au urmărit autoturismul aproximativ 1 km, până în centrul comunei Smârdan, moment în care, şoferul acestuia a pierdut controlul direcţiei şi a ieşit în afara părţii carosabile, lovind frontal zidul unei clădiri”, au anunţat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Bărbatul aflat la volan a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi a fost dus la spitalul din oraşul Galaţi pentru recoltarea probelor biologice.

Tot la spital a ajuns un copil de 10 ani care se afla în maşină şi care a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma accidentului.

„La locul accidentului a fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 34 de ani, din comuna Slobozia Conachi, în maşină aflându-se şi un minor de 10 ani. Întrucât acesta acuza dureri, un echipaj al ambulanţei l-a transportat la spital, unde a rămas internat pentru investigaţii medicale. Bărbatul aflat la volan emana halenă alcoolică, motiv pentru care poliţiştii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest, acesta refuzând. În continuare a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat şi că persoana în cauză nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, au spus aceleaşi surse.

Poliţiştii gălăţeni au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis.

Comentarii