Foto: INQUAM PHOTOS

Societatea Timișoara cere noului Parlament să nu facă scut în jurul penalilor

Societatea Timișoara a solicitat clasei politice, reprezentate de noii parlamentari stabiliți în urma votului din 6 decembrie, să admită solicitările procurorilor pentru începerea urmăririi penale a deputaților sau senatorilor.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 21.12.2020 - 15:35

„Societatea Timișoara cere clasei politice, acreditată prin votul românilor din decembrie 2020, să nu facă scut împotriva justiției prin respingerea cererilor procurorilor de încuviințare a începerii urmăririi penale, a reținerii și arestării preventive a unor parlamentari, pentru a se evita repetarea unor cazuri similare celor din legislaturile trecute, precum Rovana Plumb, Victor Ponta, Dan Șova, Varujan Vosganian sau Laszlo Borbely.”, a transmis chiar în ziua convocării noului Parlament Societatea Timișoara, într-un comunicat de presă.

Reprezentanții Societății Timișoara cer punerea în practică a rezultatului referendumului pentru un Parlament unicameral cu 300 de parlamentari, adoptarea unei pozițiii contrare ilustrând desconsiderarea gravă a voinței electoratului român.

„Cerem blocarea accesului la funcţiile publice a demnitarilor cercetaţi penal și respectarea punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara din 1990, prin interzicerea accesului în funcții de demnitate publică a foștilor activiști comuniști, a membrilor și a colaboratorilor Securității. Considerăm necesară depolitizarea administrației și aplicarea principiului meritocrației, prin introducerea în Constituție a unui articol care să interzică schimbarea pe criterii politice a șefilor de instituții publice.”, au mai transmis cei din Societatea Timișoara.

Comentarii