Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sindicaliștii de la Penitenciarul Iași vor protesta în fața instituției

Sindicaliştii de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi vor protesta miercuri în faţa instituţiei, ei fiind nemulţumiţi de faptul că nu le sunt plătite orele suplimentare restante sau de împuternicirile, pe care le consideră ilegale, în cadrul conducerilor penitenciarelor.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 18.09.2018 - 17:35

Sindicaliştii de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi vor protesta miercuri în faţa instituţiei, ei fiind nemulţumiţi de faptul că nu le sunt plătite orele suplimentare restante, de împuternicirile, pe care le consideră ilegale, în cadrul conducerilor penitenciarelor, precum şi de faptul că instituţia este păzită şi cu ajutorul unor deţinuţi.

"Dorim plata orelor suplimentare restante, sunt peste un milion. Vrem stoparea împuternicirilor ilegale şi scoaterea la concurs a posturilor de manageri şi directori. Stafful conducerii unei unităţi ar trebui să fie ocupat prin concurs, nu prin împuterniciri. Însuşi directorul general al ANP este de vreo trei luni în această situaţie. Este puţin mai mult ilegal în această funcţie, deoarece legea permite doar două împuterniciri, dumnealui fiind la a treia. În acelaşi timp, noi cerem să fie plătite ore suplimentare exact aşa cum au fost obţinute de sindicate şi aprobate de Parlamentul României", a declarat pentru Agerpres liderul sindicatului din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, Dan Şcarlii.

O altă nemulţumire, susţine acesta, este faptul că la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi unii deţinuţi sunt folosiţi la pază.

"Pe noi, cei din sindicatul penitenciarului de la Iaşi, ne deranjează că cei din conducerea Ministerului Justiţiei, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a Penitenciarului Iaşi pun egal între angajat şi deţinuţi. Cum colegii mei care asigură paza penitenciarului tot aşa şi deţinuţii sunt folosiţi în posturile de pază. Un lucru total incorect. Legea spune foarte clar: paza penitenciarului se asigură cu personal specializat şi instruit în acelaşi scop. Care este specializarea deţinuţilor care sunt folosiţi în posturile de pază?", a spus Dan Şcarlii.

Comentarii

loading...