Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Simona Halep: „Mereu mă închin şi cred în Dumnezeu, fără ajutorul Lui nu se poate face nimic“

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a conferit sportivei Simona Halep distincția eparhială a Arhiepiscopiei Tomisului pentru mireni „Crucea Sf. Ap. Andrei (a Dobrogei)”.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 07.11.2018 - 16:24

Evenimentul a avut loc ieri, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel”, și s-a dorit să pună în valoare personalitatea excepțională a tinerei sportive constănțene și să răsplătească modelul de dăruire și credință pe care Simona Halep îl aduce în atenția publicului, prin performanțe deosebite în lumea sportului.

Simona Halep a venit la ceremonie însoţită de tatăl ei. Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a fost primul care a luat cuvântul.

Foto: Ionuț Druche/TomisulOrtodox.ro

Foto: Ionuț Druche/TomisulOrtodox.ro

„Simona Halep nu este un nume obişnuit, este un nume care şi-a câştigat valoare prin credinţă, prin stăruinţă, prin toată osteneala. Iată Sfântul Apostol Pavel, care este cel mai mare apostol, apostolul neamurilor, atât de frumos vorbeşte despre cei ce se întrec la jocuri şi zice: «Dacă aceia aleargă pentru o cunună care se veştejeşte, cu cât mai mult noi, creştinii, trebuie să alergăm pentru o cunună care nu se veştejeşte». Sper că dumneavoastră, pe lângă această cunună, de cea mai bună tenismenă a lumii, veţi primi şi cununa cea mare. Şi pentru ca să aveţi curaj să alergaţi şi pentru a doua cunună, cununa cea neveştejită, vă oferim Crucea Sfântului Apostol Andrei, Crucea Dobrogei”, a spus Arhiepiscopul Tomisului. El a precizat că prin faptul că Simona Halep se închină atunci când intră pe teren îşi mărturiseşte astfel ortodoxia, spunând că sportiva primeşte din partea lui Dumnezeu toată binecuvântarea, iar din partea Bisericii această distincţie”, a spus Arhiepisopul Tomisului. Acesta s-a rugat și pentru sănătatea, bucuria și înțelepciunea sportivei. „Rugăm pe Sfântul Apostol Andrei, apostolul neamurilor, să vă ţină în sănătate, în bucurie şi în înţelepciune toată viaţa dumneavoastră şi după cununa aceasta să primiţi cununa vieţii celei veşnice, care să vă fie cu adevărat cununa cea mai dorită, cea mai râvnită şi să duceţi pe această cunună prin performanţă cât mai mulţi români. Sportivul este un om disciplinat şi cu mintea şi cu trupul, întotdeauna am avut încredere în sportivi şi sportivii au dat dovadă de înţelepciune şi de multă tărie spirituală”, a mai spus IPS Teodosie.

Crucea Sfântului Andrei

 

„Fără ajutorul lui Dumnezeu nu se poate face nimic”

Simona Halep a declarat că este o onoare să primească această distincţie şi că fără ajutorul lui Dumnezeu nu se poate face nimic. „Mulţumesc foarte mult pentru această distincţie. Sunt onorată să vă cunosc Înalt Prea Sfinţia Voastră, pe toată lumea. Este o onoare şi sunt foarte emoţionată de această distincţie, mereu mă închin şi cred în Dumnezeu pentru că fără ajutorul Lui nu se poate face nimic. Doresc multă sănătate tuturor şi să ne ajute Dumnezeu pe toţi”!, a spus Simona Halep, după ce a primit „Crucea Sfântului Apostol Andrei”.

Foto: Ionuț Druche/TomisulOrtodox.ro

 

Pilda creștină

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului spun că Sf. Ap. Pavel, în prima sa Epistolă către Corinteni, aseamănă viața creștinului cu viața unui sportiv care se străduiește, prin disciplină și efort, să dobândească cununa victoriei: „Nu ştiţi voi că acei care aleargă în stadion toţi aleargă, dar numai unul ia premiul? Alergaţi aşa ca să-l luaţi. Şi oricine se luptă se înfrânează de la toate. Şi aceia, ca să ia o cunună stricăcioasă, iar noi, nestricăcioasă” (1 Cor. 9, 24-25). În felul acesta, asceza unui sportiv trimite către asceza „atletului lui Hristos”, după cum spunea Mitropolitul Nicolae Mladin al Ardealului: „Ascetul este un atlet care își antrenează forțele psihofizice spre a crește după statura lui Hristos” (Mitrop. Nicolae Mladin, Asceza și mistica paulină, p. 139).

Comentarii

loading...