Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sibiu: Preoţii pregătesc peste 12.000 de litri de apă sfinţită pentru slujba de Bobotează

Toţi preoţii din municipiul Sibiu, în frunte cu Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, vor oficia duminică, în Piaţa Mare din centrul oraşului, slujba de Bobotează, după care vor împărţi peste 12.000 de litri de apă sfinţită credincioşilor, a declarat preotul Emilian Man.

Share

Rl online 0 comentarii

04.01.2019 - 10:45

"O să îmbuteliem 15.000 de sticle (de jumătate de litru fiecare n.r.). Mâine de la ora 10,00 începem îmbutelierea sticlelor în Catedrala Mitropolitană. Vom avea şi zece butoaie mari, fiecare de câte 500 de litri", a explicat preotul Emilian Man.

Voluntarii interesaţi să ajute la îmbutelierea sticlelor cu apă sfinţită sunt aşteptaţi sâmbătă să-i ajute pe preoţi, în Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

Slujba de sfinţire a apei de Bobotează din Piaţa Mare va începe duminică, de la ora 12,00, în Piaţa Mare din Sibiu, a precizat secretarul Mitropoliei Ardealului, preotul Cristian Vaida.

Din Agheasma mare e bine să se guste, înainte de masă, timp de 40 de zile, începând cu Boboteaza şi de fiecare dată când se ţine post, potrivit Mitropolitului Ardealului, Laurenţiu Streza.

Luna ianuarie, din punct de vedere religios, este marcată de mai multe sărbători, începând cu prima zi anului - Anul Nou, Tăierea împrejur cea după trup a Domnului, Sfântul Vasile, continuând apoi cu Ajunul Bobotezei (5 ianuarie) - zi de post, Botezul Domnului, Boboteaza (6 ianuarie), Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului (7 ianuarie).

Comentarii

loading...