Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Se iau în calcul proiecte europene alternative, după ce Marea Britanie va ieși din UE

Procesul de Brexit amenință coeziunea Europei şi afectează siguranţa cetăţenilor Uniunii Europene, prin efectele pe care le produce, consideră analistul politic Iulian Chifu, preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 27.03.2019 - 10:58

Europa se confruntă cu o serie de provocări printre care se numără migraţia, terorismul, populismul și euroscepticismul, a declarat, la București, analistul politic Iulian Chifu, preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning (CPC-EW).

"Brexitul va fi un element care ţine de acelaşi tip de ameninţări la coeziunea Europei şi la siguranţa cetăţeanului prin efectele pe care le produce", a precizat Iulian Chifu în cadrul unei conferințe intitulată „Viitorul Europei: Perspectivele Evoluțiilor Contemporane”.

În acest context, încep să fie discutate și proiecte europene alternative, a explicat Iulian Chifu. Marea Britanie va rămâne, în mod cert, un partener apropiat al UE, iar acest parteneriat va respecta valorile europene.

"Evident, suntem interesaţi de modul în care acestea sunt respectate, cum arată angajamentele, cât de strictă devine UE în respectarea şi urmărirea acestor valori sau cât de flexibilă este în raport cu unii dintre parteneri", a spus Iulian Chifu.

Acțiunea desfășurată marți seară a fost organizată pentru a pregăti conferinţa denumită "Viitorul Europei: Perspectivele Evoluţiilor Contemporane", care este programată în perioada 8-10 mai la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. La evenimentul din luna mai au fost invitate 200 de personalităţi din România și din străinătate, printre care se numără și președintele Klaus Iohannis.

Comentarii

loading...