Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sesizarea USR-PNL la legea organizării judiciare, discutată de CCR

Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să discute miercuri sesizarea PNL şi USR în ceea ce priveşte Legea pentru modificarea şi completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 04.07.2018 - 08:21

Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să discute miercuri sesizarea PNL şi USR în ceea ce priveşte Legea pentru modificarea şi completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară.

Deputaţii PNL şi USR solicită CCR să constate că acest act normativ este neconstituţional în ansamblul său şi că Parlamentul a procedat la adoptarea acestuia cu încălcarea dispoziţiilor art. 137 din Regulamentul Camerei Deputaţilor şi ale art. 150 din Regulamentul Senatului, referitoare la reexaminarea legii la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, ceea ce determină încălcarea dispoziţiilor art. 1, alin. (4), din Constituţie.

Semnatarii sesizării susţin că cererea de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis evidenţiază aspecte care necesitau o analiză aprofundată în cadrul dezbaterilor parlamentare.

În opinia lor, legea a fost adoptată cu încălcarea art. 125 alin. (2), art. 133 alin. (1), art. 134 alin. (2) şi alin. (4) din Constituţie.

Pe 19 iunie, Senatul a respins, în calitate de Cameră decizională, reexaminarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară.

Comentarii

loading...