Senatorii schimbă regulile pe piața taximetriei

Senatorii au adoptat luni un proiect de lege inițiat de PSD prin care aduc modificări importante legislației transportului în regim de taxi.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 22.09.2020 - 09:27

Senatul a adoptat luni o propunere legislativă care modificiă și completează Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi. La inițiativa senatorilor PSD Daniel Butunoi, Dan Manoliu, Gheorghe Marin și Vasilică Toma, pe lista autovehiculelor care pot efectua transport în regim de taximetrie au intrat și autoturismele cu maxim 9 locuri, inclusiv șoferul.

În aceste condiții, definiția taxi devine: „Autovehicul din categoria autoturisme cu până la maximum 9 locuri, inclusiv locul conducătorului auto, sau autovehicul de transport de mărfuri cu o masă maximă totală autorizată care nu depăşeşte 3,5 tone, care, pe baza autorizaţiei taxi, poate executa transport de persoane, mărfuri sau bunuri în regim de taxi.”

Inițiatorii susțin că modificarea se face pentru a asigura un regim concurențial echilibrat și stabilirea în regim nediscriminatoriu a modurilor de transport utilizate pentru transportul de persoane în mediul urban.

„Această modificare e necesară pentru a da posibilitatea organelor de control să eficientizeze acţiunile de depistare şi sancţionare a activităţilor ilegale de transport public de persoane, contra cost, efectuate cu autoturisme.”, se arată în expunerea de motive. Pentru a fi adoptată, modificarea definiției autoturismelor ce pot efectua transport în regim de taxi trebuie să treacă și de votul Camerei Deputaților.

Comentarii