Șeful veterinarilor suceveni: Circulația mistreților și porcilor bolnavi „nu este stăpânită”

Măsurile privind prevenirea şi combaterea pestei porcine africane ar trebui să fie mult mai ferme, a declarat presei, miercuri, preşedintele Colegiului Judeţean al Medicilor Veterinari, fost director al DSVSA Suceava, medicul veterinar Petrea Dulgheru.

Mihai Cernea 0 comentarii

Actualizat: 08.08.2018 - 16:20

Potrivit lui Petrea Dulgheru, președintele Colegiului Medicilor Veterinari suceveni, ”Autoritatea Sanitar-Veterinară este depăşită, deoarece aceste măsuri trebuie luate împreună cu ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor, împreună cu silvicultorii, întrucât numărul de mistreţi a crescut, iar recolta este scăzută. Dacă Fondul de Vânătoare al Romsilva este supravegheat de medici veterinari, care au contracte de prestări servicii, pe celelalte fonduri, în special ale AJVPS, nu se face nimic, nimeni nu supraveghează, nimeni nu monitorizează”, citează Agerpres.

El a atras atenţia că deşi activitatea în târguri şi oboare a fost suspendată temporar iar comercializarea acestor animale este ilegală, circulaţia animalelor ''nu este stăpânită'' şi, în opinia lui, singura soluţie pentru rezolvarea problemei ar fi instituirea de filtre de control în toată ţara.

Potrivit lui Dulgheru, pesta porcină africană se răspândeşte foarte repede din cauza porcilor mistreţi şi, de aceea, efectivele ar trebui reduse.

Comentarii