9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiȘedință de Guvern. Premierul încearcă să aplaneze scandalul iscat de protocolul MAI...

Ședință de Guvern. Premierul încearcă să aplaneze scandalul iscat de protocolul MAI – Patriarhie

Ședința de Guvern care se desfășoară miercuri seară ar avea ca principal scop aplanarea scandalului iscat de protocolul semnat între Ministerul Afacerilor Interne, prin ministrul Marcel Vela, și conducerea Bisericii Ortodoxe Române (BOR), prin patriarhul Daniel.

Protocolul a fost anunțat marți de ministrul Marcel Vela, care a explicat că, pe baza acestuia, angajații MAI (polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri) vor participa, alături de preoți, la acțiunea de aducere de Lumină, în noaptea de Înviere, de la biserici către casele credincioșilor. Tot potrivit ministrului Vela, angajații MAI din posturi fixe, cum sunt cei de la punctele de trecere a frontierei și cei din intersecții, vor distribui, de asemenea, Lumină în noaptea Paștelui Ortodox.

Inițiativa ministrului Vela de a oferi sprijin Patriarhiei, prin angajații Ministerului de Interne, care ar presupune ca credincioșii să iasă pe străzi pentru a primi Lumină de la polițiști, a fost criticată de mai mulți politicieni, inclusiv de președintele Iohannis. Șeful statului a declarat, miercuri la prânz, că nu este momentul unei relaxări a măsurilor impuse de emidemia de coronavirus și că mesajul lui către cetățenii României rămâne neschimbat și poate fi sintetizat astfel: “Stați în casă!”.

“Nici vorbă de relaxare. Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări”, a subliniat șeful statului.

Președintele Iohannis a avertizat, în acest context, că unele idei animate de bune intenții (aluzie la protocolul semnat de ministrul Vela) pot crea complicații.

Potrivit unor surse neoficiale, înainte de ședința de Guvern din seara zilei de miercuri, 15 aprilie, șeful statului ar fi avut o întrevedere cu ministrul de Interne, Marcel Vela.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...
Ultima oră
Pe aceeași temă