11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiȘedință de guvern după prânz pe tema rectificării bugetare

Ședință de guvern după prânz pe tema rectificării bugetare

„Suspendarea şedinţei CSAT nu are temei legal (…) Guvernul are obligaţia de a cere şi nu de a aştepta un aviz din partea CSAT”, a spus, marţi, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Şedinţa este programată la Palatul Victoria de la ora 13.00, iar Executivul nu a publicat, până a această oră, proiectele aflate pe ordinea de zi. În cazul în care nu se va găsi urgent o soliţie, ministrul de Finanţe anunţă că efectele se vor vedea inclusiv la nivelul acordării salariilor.

„Orice întârziere a rectificării bugetare poate crea efecte negative. Parte de salarii, în septembrie, rămâne neacoperită pentru entităţi la nivel public. Dacă se mentine blocajul, parte de investiţii poate să aibă de suferit şi cu blocaje în derularea de proiecte publice. La nivel local, proiecte în curs de derulare care pot întâmpina dificultăţi. Efectul neplăcut al pestei porcine, sunt prevăzute în rectificarea bugetului pentru compensaţii în cazul animale sacrificate”, a mai spus ministrul Finanţelor Publice.

Marţi seara, după suspendarea şedinţei CSAT, la Palatul Victoria a avut loc o şedinţă de urgenţă a miniştrilor Cabinetului Dăncilă, la care a participat şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat anterior că şedinţa CSAT a fost suspendată şi aşteaptă ca Guvernul să vină cu un nou proiect de rectificare bugetară, după ce membrii Consiliului Suprem nu au căzut la un acord pentru a emite avizul necesar pe proiectul de rectificare.

„Nu s-a putut obţine consens, unanimitate şi nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificare. Aşadar am suspendat şedinţa CSAT”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a cerut Executivului să vină cu un proiect care să elimine tăierile „inexplicabile” ale bugetelor instituţiilor din domeniul securităţii naţionale.

„Dacă dorim să insistăm pe şicane politice atunci lucrurile s-ar putea corecta puţin mai greu (…) România este o ţară sigură, românii sunt bine apăraţi, dar aceste lucruri nu vin de la sine”, a spus Iohannis.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă