15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiSecția pentru procurori: Modificări aduse legilor Justiției, ascunse de CSM

Secția pentru procurori: Modificări aduse legilor Justiției, ascunse de CSM

Potrivit unui comunicat al Secţiei pentru procurori, aceasta îşi exprimă dezaprobarea cu privire la împrejurarea publicării în Monitorul Oficial a unor acte normative emise de Guvern diferite în conţinut faţă de cele înaintate Consiliului Superior al Magistraturii spre avizare.

“Astfel, constatăm că în forma publicată în Monitorul Oficial a OUG 12/2019 sunt prevăzute două noi articole referitoare la desfăşurarea activităţii în cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie de către ofiţeri sau agenţi de poliţie judiciară ori de către specialişti în domeniul prelucrării şi valorificării informaţiilor, economic, financiar, vamal, informatic, precum şi în alte domenii, în condiţiile în care forma înaintată Consiliului Superior al Magistraturii spre avizare nu cuprindea nicio dispoziţie referitoare la această secţie”, menţionează Secţia.

De asemenea, Secţia arată că forma publicată în Monitorul Oficial a OUG 8/2019 privind unele măsuri pentru aplicarea de către România a Regulamentului UE 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce priveşte instituirea Parchetului European, cuprinde o modificare faţă de varianta avizată favorabil de către Consiliul Superior al Magistraturii, în sensul că din comisia de selecţie face parte preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, iar nu un membru desemnat de Plen.

Totodată, sursa citată precizează că, în urma centralizării punctelor de vedere exprimate în cadrul adunărilor generale ale procurorilor, toate adunările generale au susţinut punctul de vedere al Secţiei, în sensul abrogării tuturor prevederilor din OUG 7/2019 referitoare la Ministerul Public.

“În acest context, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii îşi exprimă îngrijorarea cu privire la modificarea succesivă a legilor justiţiei, prin 5 ordonanţe de urgenţă adoptate într-un interval de câteva luni, de natură a bulversa activitatea magistraţilor şi a instituţiilor din sistemul judiciar”. 

Cele mai citite

ANAF a publicat noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile

ANAF a publicat miercuri Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile. Potrivit sursei citate, contribuabilii care obțin venituri...

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă