FOTO: gds.ro

Seceta, despăgubită de stat cu maxim 925 lei pe hectar

Guvernul a stabilit condițiile prin care fermierii cu suprafețe agricole calamitate din cauza secetei severe din acest an pot primi ajutor de la bugetul statului.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 25.08.2020 - 10:08

Ordonanța de Urgență privind despăgubirea fermierilor ale căror culturi au fost afectate de secetă a fost adoptată de Guvern și imediat după publicarea în Monitorul Oficial, într-un interval de 10 zile, trebuie depuse cererile de plată de către agricultutori.

De la bugetul de stat va fi asigurată o sumă totală de 850 milioane lei pentru despăgubirea a circa 34.400 producători agricoli care pot primi ajutoare financiare pentru secetă de maxim 925 lei pentru un hectar.

„Vorbim despre o schemă de ajutor de stat cu un buget de 850 de milioane de lei, pentru un număr de aproximativ 34.400 de fermieri şi o suprafaţă afectată de 1,16 milioane de hectare. Valoarea maximă a sprijinului acordat în cadrul acestei scheme de ajutor de stat poate să ajungă până la 925 de lei pe hectar, pentru suprafeţele afectate de secetă.”, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei Guvernului.

Guvernul promite ca până la finalul lunii septembrie, după ce toate solicitările vor fi centralizate, să vireze banii pentru secetă în conturile fermierilor cu suprafețe calamitate în lipsa precipitațiilor.

Comentarii