15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiSebastian Cucoș a fost înlocuit de la conducerea Jandarmeriei

Sebastian Cucoș a fost înlocuit de la conducerea Jandarmeriei

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a numit un nou șef la Jandarmerie. Ionuț Sindile a fost adjunctul lui Sebastian Cucoș.

Ionuţ Sindile are gradul de colonel și este prim-adjunct al inspectorului general şi șef al Statului Major al Jandarmeriei Române, potrivit site-ului oficial al Jandarmeriei. El s-a nascut in judeţul Teleorman.

Mandatul lui Cucoș în fruntea Jandarmeriei expiră miercuri, 15 august, el fiind numit până acum de două ori ca șef interimar.

Ionuţ Sindile este împuternicit în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române începând cu data de 15 august, pentru o perioadă de maximum şase luni, conform unui document oficial. Ionuţ Sindile are gradul de colonel şi este prim-adjunct al inspectorului general şi Şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, potrivit site-ului Jandarmeriei. Mandatul lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei expiră miercuri, 15 august, el fiind numit până acum de două ori interimar, nemaiputând fi numit şi a treia oară tot interimar.

Cucoş a fost împuternicit de ministrul de Interne să îndeplinească atribuţiile acestei funcţii pentru o perioadă de şase luni în august anul trecut, după pensionarea generalului de brigadă Marin Andreiana, iar după expirarea acestui mandat i-a fost acordat un al doilea mandat interimar, care expiră miercuri.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus marţi că a trimis la Cotroceni documentele prin care cere prelungirea mandatului lui Cucoş, însă nu a primit încă aprobare din partea preşedintelui Iohannis.

Ulterior, Administraţia prezidenţială a anunţat că CSAT va lua o decizie cu privire la numirea lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei după finalizarea anchetei privind violenţele din Piaţa Victoriei, din data de 10 august. Sebastian Cucoş a fost comandantul Jandarmeriei Române timp de un an.

Sebastian Cucoş a spus, marţi seară, într-o conferinţă de presă, că el a absolvit un examen pentru postul de inspector general al jandarmeriei Române şi că aşteaptă avizul CSAT, fiind o procedură care durează. “Este o procedură care durează, nu fac decât să aştept ca procedura să se încheie”, a subliniat el.

 

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă