Se face parțial drumul expres Craiova – Pitești. Care este valoarea medie pe km

O asociere de firme s-a angajat să proiecteze și să execute tronsonul 4 al drumului expres Craiova – Pitești, sector în lungime de 31,88 km.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 01.07.2020 - 11:07

Un an pentru proiectarea sectorului de drum cuprins între autostrada București – Pitești și localitatea Lunca Corbului și alți doi ani pentru executarea lucrărilor sunt termenele impuse în contractul de execuție atribuit la licitație de CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Ofertantul desemnat caştigător este ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. - S.C. SPEDITION UMB S.R.L. - S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. (S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. - Lider de asociere), cu preţul de 617.080.915,60 Lei fără TVA şi un punctaj total de 100 puncte, din care 50 de puncte pentru componenta financiară şi 50 de puncte pentru componenta tehnică. În medie, pentru proiectarea și punerea în funcțiune a fiecărui kilometru din sectorul 4 statul va cheltui aproximativ 4,8 milioane euro.

Construcţia acestui drum expres se desfăşoară pe teritoriul judeţului Argeş şi începe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traversează localităţile Albota şi Costeşti, ocoleşte pe la sud localitatea Bradu, după care se racordează la Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti la km 121+185. La finalizarea lucrărilor, termen vara anului 2023, contructorii vor oferi o garanție privind calitatea lucrării pentru o perioadă de 10 ani.

Comentarii