Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Școlile din județul Timiș, în derivă. Zeci de unități fără autorizație ISU

Peste nouăzeci de unităţi şcolare sunt fără autorizaţie ISU, iar alte nouă nu au autorizaţie sanitară, în judeţul Timiş, în prag de nou an şcolar, au spus luni reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), citați de Agerpres.

Rl online 0 comentarii

27.08.2018 - 11:10

Problemele menţionate sunt temporare, ele putând fi rezolvate până la deschiderea anului şcolar.

„Situaţia poate suferi modificări până la începutul anului şcolar, când vom centraliza şi actualiza situaţia din şcoli”, a declarat şefa IŞJ Timiş, Aura Danielescu.

Între unităţile care nu au autorizaţie ISU se regăsesc şi patru grădiniţe, patru şcoli gimnaziale şi şase licee din Timişoara, unele, de elită.

În categoria unităţilor neautorizate sanitar se află şapte grădiniţe din mediul rural, la una dintre ele intrându-se din stradă direct în sala de clasă, precum şi două şcoli săteşti. Unele dintre ele nu au sistem de apă-canalizare proprie, latrina este în curte sau sunt construcţii noi, în curs de întabulare. O parte dintre acestea sunt clădiri noi, în curs de autorizare, fiind trimisă documentaţia la Direcţia de Sănătate Publică Timiş.

În judeţul Timiş funcţionează aproape şase sute de unităţi de învăţământ preuniversitar în care învaţă circa 90 de mii de copii.

Comentarii

loading...