Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Scandal la Bistriţa-Năsăud: Ce au descoperit profesorii dintr-o şcoală în laptele pentru elevi

La o şcoală din localitatea Rodna, judeţul Bistriţa-Năsăud, a ajuns, miercuri, un bax cu lapte infestat cu larve. Autorităţile au deschis anchete pentru a stabili cum s-a produs acest lucru, primele cercetări arătând că o cutie s-a spart şi a curs în interiorul baxului.

Share

Rl online 0 comentarii

30.01.2019 - 18:06

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud şi Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud au declanşat, miercuri, anchete, după ce la o şcoală din localitatea Rodna a fost descoperite larve într-un un bax cu 21 de cutii cu lapte destinat elevilor.

Laptele nu a ajuns la elevi, cadrele didactice sesizând rapid problema, astfel că au retras laptele de la consum.

„O echipă de control a fost trimisă la faţa locului. Laptele este distribuit de o companie din Suceava însă este produs de o companie din Alba. Din primele date rezultă că în baxul în care au fost cutiile cu lapte s-a spart o cutie şi în locul în care laptele s-a vărsat s-au găsit larve. Nu ştim dacă este vorba de larve vii sau moarte. Trebuie să vedem unde s-a produs infestarea - la nivel de fabrică sau la nivel de depozitare. Avem nevoie de o serie de informaţii foarte concrete - când a ajuns laptele, care au fost condiţiile de păstrare. Nu sunt numai atribuţiile noastre, şi Direcţia de Sănătate Publică a trimis o echipă de control”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul DSVSA Bistriţa-Năsăud, Ioan Bogolin.

Potrivit acestuia, vor fi făcute verificări atât la Suceava, cât şi la Alba pentru a vedea ce s-a întâmplat.

„Este o perioadă de iarnă, când muşte sunt doar într-un în spaţiu închis şi doar în această variantă s-a putut infesta baxul respectiv. Larvele respective erau pe ambalaje, nu în lapte. Îmi este destul de greu să cred că larvele respective s-ar fi putut produce în spaţiul de depozitare din şcoală, pentru că este destul de rece. Nici nu pot face afirmaţia că au venit de la fabrică aşa, în bax, dar facem verificări. Din cutia respectivă nu s-a dat deloc lapte elevilor”, a mai spus Bogolin.

Conducerea şcolii din Rodna unde a fost descoperit baxul cu larve a anunţat situaţia şi la Inspectoratul Şcolar şi la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Comentarii

loading...