Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Satu Mare: Focarele de pestă porcină din judeţ ar putea fi declarate închise

Toate focarele de pestă porcină africană ar putea fi declarate închise după 15 octombrie în judeţul Satu Mare, dacă nu mai apare niciun caz nou, a declarat, marţi, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Nicolae Dumuţa.

Share

Rl online 0 comentarii

25.09.2018 - 11:17

El a arătat, în şedinţa Colegiului Prefectural, că mai sunt active şapte focare, toate pe frontiera cu Ucraina.

"De la 31 august nu mai avem niciun caz pozitiv. E un lucru îmbucurător. Sigur că există risc mai departe. Am închis focare, am rămas cu şapte, toate situate în partea de nord a judeţului, la graniţa cu Ucraina, la Bicău şi Tarna. Dacă totul decurge normal, după 15 octombrie am putea stinge toate focarele. La mistreţ avem 28 de morţi de la începutul anului, din care doar 10 pozitivi, împuşcate avem peste 120 de capete, toate negative", a declarat Dumuţa.

Şeful DSVSA a precizat că atenţia cea mai mare este la exploataţiile profesionale, unde agenţii economici şi-au luat măsuri de protecţie.

Primul focar de pestă porcină africană din România a fost depistat în iulie 2017 în judeţul Satu Mare.

Comentarii