Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Șapte școli din Prahova se închid din cauza unor cazuri de coronavirus

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a aprobat, luni, în şedinţă extraordinară, suspendarea cursurilor în şapte unităţi de învăţământ şi trecerea activităţii în mediul online pentru 14 zile, în urma apariţiei unor cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Share

Rl online 0 comentarii

14.09.2020 - 17:33

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului Prahova, este vorba de Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, două şcoli din comuna Gorgota, respectiv Şcoala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" din satul Potrigrafu şi Şcoala Gimnazială şi satul Poienarii Apostoli, precum şi patru grădiniţe din aceeaşi comună.

Decizia a fost luată ca urmare a identificării, la Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza a cinci elevi, din clase diferite, infectaţi cu noul coronavirus şi a unui cadru didactic al Şcolii Gimnaziale "Alexandru Ioan Cuza" din satul Potigrafu, comuna Gorgota, care a intrat în contact cu mai mulţi dascăli de la toate cele şase structuri şcolare din comună.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova s-a întrunit în şedinţă extraordinară şi a dispus suspendarea cursurilor şcolare şi trecerea activităţii în mediul online, la propunerile consiliilor de administraţie ale respectivelor unităţi de învăţământ, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi de Direcţia de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, în perioada de suspendare a cursurilor, conducerile fiecărei instituţii de învăţământ afectate vor lua măsuri pentru dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor, respectiv clase, săli, holuri, toalete, dar şi pentru efectuarea curăţeniei şi aerisirea sălilor de clasă.

De asemenea, pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi / carantinaţi la domiciliu.

 

Comentarii