Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Salvamontul îi avertizează pe turişti

Stratul de zăpadă în masivele Parâng şi Retezat ajunge până la 5 centimetri.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 19.11.2018 - 15:46

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara îndeamnă turiştii la prudenţă atunci când plănuiesc să abordeze traseele montane în această perioadă a anului. "În Masivul Parâng stratul de ninsoare măsoară 5 centimetri, zăpada fiind prezentă de la altitudini mai mari de 1.200 de metri. În Retezat, la baza Salvamont din Râuşor, zăpada măsoară circa 3-4 centimetri. În Straja nu a nins, încă. Deocamdată, pământul este cald şi ninsoarea se prinde mai puţin, dar în următoarele zile estimăm că grosimea stratului de zăpadă ar putea să crească, pe măsură ce vremea se va răci", a declarat, pentru Agerpres, salvamontistul Doru Oprişoni, de la Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

Salvamontiştii asigură deja servicii de permanenţă în principalele staţiuni montane ale judeţului Hunedoara, turiştii fiind sfătuiţi să anunţe la refugiile Salvamont dacă au în plan să meargă în drumeţie pe anumite trasee. Aici vor primi informaţii despre prognoza meteo, îmbrăcămintea şi încălţămintea potrivită, starea traseelor şi timpii în care pot fi parcurse traseele. 

Comentarii

loading...