Salvamarii ne costă 11 milioane de lei în această vară

Salvamarii care vor acționa în această vară pe litoral vor costa peste 11 milioane de lei, potrivit Prefecturii Județului Constanța.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 14.04.2019 - 17:53

Mai exact, 11.169.000 lei. Banii sunt aprobați de către Guvernul României și vor ajunge la primării, care sunt obligate prin lege să asigure acest serviciu.

 

Mamaia și Constanța, aproape un sfert din buget

Aproape un sfert din buget ajunge la Primăria Constanța, care asigură salvamarii pentru municipiu și pentru stațiunea Mamaia. Suma totală este de 3.124.000 lei. Primăria Mangalia va primi 2,8 milioane lei, pentru stațiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Cordon, Saturn și Mangalia. Primăria Eforie va primi 2.886.000 de lei pentru plajele din Eforie Sud și Eforie Nord, Primăria Năvodari are alocat un buget de 1,1 milioane de lei, iar Primăria Costinești va primi 450.000 de lei. Primăria Tuzla va primi peste 1 milion de lei pentru salvamar, în condițiile în care anul trecut a avut alocați numai 70.000 de lei, iar Primăria Limanu va primi 600.000 de lei pentru plajele din Vama Veche și 2 Mai și salvamari pe plaja din localitate. De menționat că și în cazul plajei din Tuzla se acordă o atenție mai mare din partea guvernanților pentru asigurarea salvamarilor, în condițiile în care, în 2018, pentru plata salvamarilor de pe această plajă au fost alocați numai 70.000 de lei. Primăria 23 August va primi 70.000 de lei.

 

Corbu, fonduri pentru prima dată

Plaja din Corbu este una dintre cele mai frumoase și sălbatice de pe litoral, ceea ce o face din ce în ce mai căutată de turiști. De aceea, pentru prima dată, în anul 2019 aici vor fi salvamari. Din păcate, în anii trecuți aici au avut loc și câteva tragedii, tineri care au murit înecați. Primăria din localitate a primit 128.000 de lei pentru plata serviciului de salvamar.

 

Aplicație pentru mobil

Autoritățile din Constanța, care s-au întâlnit recent într-o ședință de lucru pentru a pregăti sezonul estival, au decis să constituie un comitet de coordonare pentru sezonul estival 2019. În cadrul primei ședințe, a fost prezentată o aplicație pentru telefonie mobilă prin care turiștii să poată vedea, în timp real, atenționări meteo, eventuale interdicții și alte aspecte legate de zona litoralului. Este însă numai un proiect. S-a discutat și despre problemele eterne ale litoralului: lipsa forței de muncă și pregătirea plajelor. Reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au precizat că acestea sunt, în proporție de 90%, pregătite să primească turiști.

Comentarii