7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiS-au operat două arestări în cazul Pitești. Ce încadrare au primit agenții...

S-au operat două arestări în cazul Pitești. Ce încadrare au primit agenții acuzați

Polițiștii care au imobilizat în mod violent un bărbat, iar ulterior acesta a decedat, au fost arestați preventiv. Decizia a fost luată luni de o instanță din București, la solicitarea procurorilor. Avocații polițiștilor au contestat măsura și așteaptă decizia Curții de Apel Pitești.

Un bărbat de 63 de ani, din Pitești, a murit după ce a fost scos de polițiști dintr-un local cuprins de un incendiu. Oamenii legii l-ar fi bruscat pe acesta când l-au scos din local, iar bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat. Legiștii au stabilit că bărbatul a avut o moarte violentă, cauzată de asfixia mecanică.

Procurorul care instrumentează cazul bărbatului din Pitești decedat în timp ce era imobilizat de polițiști a anunțat duminică faptul că s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Decizia a fost luată în urma analizării imaginilor, a declarațiilor martorilor și a rezultatelor necropsiei.

„S-a schimbat încadrarea din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de 6 la 12 ani. Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare”, a declarat procurorul, duminică.

Ancheta va continua, a mai anunțat procurorul.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă