Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Generalul ( r ) Ștefan Dănilă

S-au depășit unele limite în utilizarea Armatei, avertizează un fost șef al Statului Major General

Generalul ( r ) Ștefan Dănilă, fost șef al Statului Major al Apărării, consideră că prin atribuțiile conferite militarilor pe timpul stării de urgență "s-au depășit unele limite la utilizarea Armatei".

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.04.2020 - 23:46

Starea de urgență a fost decretată de președintele Klaus Iohannis conform prevederilor din OUG 1/1999, care însă "a fost elaborată de frica minerilor și nu a unei epidemii, chiar dacă include și această situație", explică generalul Dănilă într-o postare pe blog.

"Mie mi se pare că din nou s-au depășit unele limite la utilizarea Armatei, dincolo de art. 3 a) din OUG 1/1999, iar prerogativele acordate ar trebui să genereze o pregătire adecvată a celor care sunt obligați să execute ordinul. Astfel, trebuie o minimă pregătire privind modul în care se face legitimarea persoanelor, cum se folosesc datele, în ce fel se transmit, iar celor care vor prelua îndrumarea traficului, o pregătire în acest sens, deoarece nu este o misiune specifică niciunei categorii de forțe", menționează fostul șef al Statului Major al Apărării.

După cum se știe, pe timpul actualei stări de urgență, militari din MApN au obligația să suplimenteze forțele Ministerului Afacerilor Interne. Tot în acest context, angajații Poliției Locale trec în subordinea MAI și suplimentează forțele acestui minister.

Comentarii

loading...