12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiS-a validat: cei 45 de studenți de la Drept sunt exmatriculați

S-a validat: cei 45 de studenți de la Drept sunt exmatriculați

„În calitate de Rector al Universității din București, validez propunerea de exmatriculare, ca urmare a fraudei constatate cu o largă majoritate de Consiliul Facultății de Drept. Menționez că, în luarea deciziei, Consiliul Facultății de Drept a aplicat Regulamentul actual al facultății, care spune clar că, pentru fraudarea examenelor, nu există decât o singură sancțiune, și anume: exmatricularea”, anunță Marian Preda.

El precizează că a analizat cu mare atenție propunerea de exmatriculare transmisă de Consiliul Facultății de Drept, pe care a discutat-o și prorectorii.

„Am discutat cu conducerea facultății, am citit memoriul studenților în discuție și i-am ascultat si pe cei doi dintre ei, care mi-au solicitat acest lucru. Dovezile care stau la baza deciziilor arată, fără niciun dubiu, că studenții în cauză au încălcat în mod evident și în mod repetat, la mai multe examene din sesiune, regulamentele facultății și ale universității. Avem și mărturii ale studenților care au recunoscut, în cadrul discuțiilor avute cu reprezentanții facultății, că au fraudat examenele. În consecință, Consiliul Facultății de Drept, format din cei mai reputați specialiști în drept de la nivel național, a votat cu o largă majoritate pentru propunerea de exmatriculare”, adaugă Preda.

El menționează că, în luarea deciziei, a luat în calcul și componenta morală a acestei situații, „cu atât mai mult cu cât actualii studenți ai Facultății de Drept sunt cei care vor înfăptui justiția în viitor, iar un stat puternic, un stat de drept, are nevoie de juriști corecți, integri și buni profesioniști”.

Edupedu.ro a publicat săptămâna trecută informația că mai mulți studenți din anul I de la Facultatea de Drept a Universității din București au fost propuși pentru exmatriculare, pe motiv de fraudare a mai multor examene: „Sunt două grupuri alcătuite de studenți din anul I unde rezolvau în comun subiectele, existau schimburi și chiar filmulețe în care unii studenți explicau metode de copiere și cum să își așeze ecranele astfel încât să aibă acces la o sursă de inspirație”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă