S-a declanșat urmărirea penală în cazul prăbuşirii avionului MIG 21

Procurorii militari au început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi pentru neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă în cazul prăbuşirii avionului MiG 21 - Lancer.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 09.07.2018 - 16:39

Conform sursei citate, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus prin ordonanţă începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiunile de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi ucidere din culpă.  

Parchetul menţionează că procurorii militari ai Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au făcut cercetarea la faţa locului împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Poliţia Călăraşi - Serviciul Investigaţii Criminale şi criminalişti ai Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, dispunând în continuare efectuarea expertizelor specifice.

 
Un MiG-21 LanceR s-a prăbuşit sâmbătă în timpul unui show aviatic la Baza Aeriană Borcea. Pilotul avionului a murit. El avea 36 de ani şi era pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti. MApN a înfiinţat o comisie tehică pentru a stabili cauzele accidentului, iar zborurile de instrucţie cu astfel de avioane au fost oprite. De asemenea, MApN a sesizat parchetul Militar. Pilotul decedat avea 400 de ore de zbor din care 250 erau cu MiG - 21.

Comentarii