Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

S-a convocat plenul pentru alegerea preşedintelui CSM

Votul pentru alegerea președintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va avea loc, din nou, miercuri, de la ora 11.30, potrivit ordinii de zi a Plenului CSM.

Share

Rl online 0 comentarii

13.12.2019 - 18:36

Conform sursei citate, miercuri, 18 decembrie, de la ora 11.30, membrii CSM se vor întâlni din nou pentru a alege cineva se va afla în fruntea instituției în 2020.

Votul pentru desemnarea președintelui CSM pentru anul 2020 a fost amânat, marți, după ce, de două ori consecutiv, propunerea judecătorilor pentru conducerea Consiliului, Nicoleta Țînț, a primit paritate de voturi. Astfel, votul pentru Țînț a fost anulat, după ce au fost înregistrate nouă voturi „pentru”, nouă „împotrivă” și unul nul.

În urma ședinței de marți, s-a ales doar vicepreședintele, respectiv procurorul Tatiana Toader.

Cu un scor de 9 la 9 în plen, votul nul al ministrului Predoiu este cel care a dus la amânarea procedurii, au precizat surse judiciare pentru Stiripesurse.ro.

Voturi pentru: Lia Savonea, Simona Marcu, Gabriela Baltag, Evelina Oprina, Corina Corbu (preşedintele ÎCCJ), Nicoleta Ţînţ, Codruţ Olaru, Victor Alistar, Romeu Chelaru.

Voturi împotrivă: Mariana Ghena, Andrea Chiş, Bogdan Mateescu, Mihai Bălan, Bogdan Licu (procuror general interimar), Nicolae Solomon, Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader.

Comentarii