14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiRomânii și americanii au testat rachete la Constanța. Cum s-a desfășurat operațiunea

Românii și americanii au testat rachete la Constanța. Cum s-a desfășurat operațiunea

 

Colonelul Marc V. LaRoche, Comandant adjunct al Comandamentului pentru Operațiuni Speciale în Europa, a declarat: „Această repetare a operațiunii HIMARS, efectuată într-un interval de timp mai scurt, a amplificat nu numai relația noastră unică și solidă cu aliații NATO și cu alți parteneri din teatrul de operațiuni, ci a evidențiat și caracterul letal sporit al capacității și mijloacelor pe care forțele de operațiuni speciale (SOF) le pun la dispoziția forțelor întrunite, în special în situațiile în care suntem parteneri cu unitățile noastre convenționale în operațiuni pentru toate domeniile”.

Echipajul forțelor de operațiuni speciale aeriene a încărcat sistemul de rachete HIMARS în aeronava MC-130J Commando II, la baza aeriană Ramstein, împreună cu partenerii de la Forțele Terestre ale S.U.A. din Europa, ca parte a unei misiuni de inserare rapidă în România, cu simulare de tragere și întoarcere la baza din Germania.

Activitățile HIRAIN demonstrează abilitatea Comandamentului Forțelor Armate ale S.U.A. din Europa de a efectua, rapid, trageri precise cu rază lungă de acțiune în teatrele de operațiuni, la momentul și la locul ales de noi, prin utilizarea forței dinamice și a capacității de tragere de tip „cross-domain” împreună cu aliații și partenerii noștri NATO.

Colonelul Daniel Miller, Comandantul Brigăzii 41 Artilerie Terestră, a declarat: „Acest tip de exercițiu comun care combină tragerile precise cu rază largă de acțiune ale Brigăzii 41 Artilerie Terestră cu mobilitatea Escadrilei 352 Operațiuni Speciale creează un mijloc flexibil care poate fi dislocat oriunde în Europa, într-un timp foarte scurt, ca sprijin pentru apărarea colectivă a aliaților și partenerilor noștri NATO.”

Interoperabilitatea combinată a unităților și mijloacelor Comandamentului pentru Operațiuni Speciale în Europa (SOCEUR) și ale Forțelor Terestre ale S.U.A. din Europa (USAREUR) este esențială alternativelor flexibile și letale de care dispune Comandamentul Forțelor Armate ale S.U.A. din Europa. Astfel de misiuni permit militarilor să se antreneze în eșalonul operațional și tactic, în calitate de forțe întrunite, combinate cu forțele de operațiuni speciale, creând condiții pentru operațiuni mai ample, convenționale.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă