Vlad Voiculescu

România va fi afectată de scăderea livrărilor de vaccin. Ministrul Voiculescu spune că avem rezerve

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a recunoscut, vineri, că și România va resimți scăderea ritmului livrărilor de vaccin anti - Covid produs de companiile Pfizer și BioNTech.

Mihai Diac 0 comentarii

15.01.2021 - 20:42

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a recunoscut, vineri, 15 ianuarie, că și România va resimți scăderea ritmului livrărilor de vaccin anti - Covid produs de companiile Pfizer (SUA) și BioNTech (Germania).

Totuși, în România va continua derularea campaniei de vaccinare, întrucât în acest moment avem o rezervă de circa 100.000 de doze, a explicat ministrul Vlad Voiculescu.

"Şi România va fi afectată, livrările în următoarele trei săptămâni vor fi micşorate. Vom putea continua această campanie, pentru că în acest moment avem o oarecare rezervă, care, pe de-o parte, ne asigură acel rapel de care au nevoie cei care s-au vaccinat deja cu prima doză şi avem, de asemenea, o rezervă de circa 100.000 de vaccinuri. Cu această rezervă şi cu vaccinurile pe care le mai primim putem merge mai departe", a explicat Vlad Voiculescu.

Totuși, ministrul Sănătății a precizat că ritmul campaniei din România va fi sub cel estimat inițial.

"Nu la viteza pe care ne-am dori-o. Menţionez încă o dată - principala problemă pe care o s-o avem în perioada următoare nu va fi viteza cu care vaccinăm, ci va fi numărul de vaccinuri. Şi asta nu e o problemă a României, e o problemă la nivel european şi la nivel global", a explicat ministrul român.

Comentarii