8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRomânia, unul dintre cele 15 state UE ce trebuie să respecte normele...

România, unul dintre cele 15 state UE ce trebuie să respecte normele privind achiziţiile publice

„Comisia a decis astăzi (joi – n.red.) să trimită scrisori de punere în întârziere unui număr de 15 state membre (…), în ceea ce priveşte conformitatea legislaţiei lor naţionale cu normele UE privind achiziţiile publice şi concesiunile”, menţionează comunicatul de presă al CE.

Pe lângă România, celelalte state membre sunt: Bulgaria, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Italia, Malta, Ţările de Jos, Polonia, Suedia şi Regatul Unit.

„Noile norme (Directiva 2014/24/UE, Directiva 2014/25/UE şi Directiva 2014/23/UE) trebuiau transpuse de statele membre în legislaţia naţională până la 18 aprilie 2016. Scrisorile de astăzi sunt rezultatul unui control de conformitate efectuat de Comisie pentru a vedea dacă normele naţionale transpuse sunt conforme cu directivele UE”, au precizat reprezentanţii CE.

Aceeaşi evaluare este efectuată sau va fi efectuată şi în alte state membre, dacă transpunerea a fost finalizată cu întârzieri importante.

Statele membre au acum la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie; în caz contrar, Comisia poate decide să trimită avize motivate.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă