10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRomânia, una dintre ţările UE cu cele mai puţine jafuri la 100.000...

România, una dintre ţările UE cu cele mai puţine jafuri la 100.000 de locuitori

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, respectiv PL-x 609/28.10.2019.

Actul normativ a fost adoptat, marţi, cu 225 de voturi ”pentru” de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional.

Examenul poate avea loc în data de 8 decembrie, iar numărul de locuri scos la concurs este egal cu numărul de absolvenţi de la specializările Medicină Generală, Medicină Dentară şi Farmacie.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a spus că ”atunci când se vrea, se poate” şi a apreciat că partidele au înţeles să ”renunţe la orgolii şi politicianisme” pentru problemele cu adevărat importante.

Examenul de rezidenţiat, care trebuia să aibă loc în 17 noiebrie, a fost amânat pentru 8 decembrie, din cauză că la Ministerul Educaţiei nu există un ministru care să semneze cele trei ordine în baza cărora se organizează examenul.

În mod normal, în lipsa acestei legi, examenul are loc în baza a şapte ordine de ministru, trei dintre acesea fiind conune cu Ministerul Educaţiei.

Cele mai citite

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei...

Evenimente de amploare la Washington pentru sărbătorirea a 20 de ani de la aderarea României la NATO

România va sărbători, la Washington, 20 de ani de la aderarea la NATO printr-un concert extraordinar care va avea loc la celebrul Andrew W....
Ultima oră
Pe aceeași temă