19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiRomânia: temperaturi scăzute și fenomene meteo extreme în următoarele zile

România: temperaturi scăzute și fenomene meteo extreme în următoarele zile

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat faptul că, în intervalul 16 ianuarie, ora 02:00 – 20 ianuarie, ora 10:00, românii vor avea parte de nopți și de dimineți extrem de geroase.

Conform ANMH, în intervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade.
Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.
Local se va semnala ghețuș.

Meteorologii au emis, vineri, noi avertizări nowcasting Cod galben de ninsori, viscol şi ceaţă, valabile în orele următoare în mai multe zone din 12 judeţe.

Astfel, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 10:00, în judeţele Ialomiţa (localităţile: Feteşti, Făcăeni, Borduşani, Vlădeni, Movila şi Stelnica) şi Călăraşi (la: Borcea, Jegălia, Unirea, Ştefan cel Mare şi Dichiseni) se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri, ce va favoriza în funcţie şi de condiţiile locale formarea gheţuşului.

De asemenea, până la ora 12:00, în judeţele Gorj, Vâlcea, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Braşov, Sibiu, Argeş, Prahova şi Dâmboviţa, la altitudini de peste 1.800 de metri va ninge temporar şi vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 70 – 90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă