Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România susţine candidatura ambasadorului Cornel Feruţă pentru funcţia de director general al AIEA

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că România susţine candidatura ambasadorului Cornel Feruţă pentru funcţia de director general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA). În prezent, Feruţă este director general interimar al AIEA.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.09.2019 - 21:37

Potrivit MAE, ambasadorul Cornel Feruţă candidează pentru funcţia de director general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), în perspectiva alegerilor care vor avea loc în cursul acestui an la nivelul Consiliului Guvernatorilor AIEA. România susţine candidatura ambasadorului Feruţă.

În conformitate cu decizia Consiliului Guvernatorilor al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) din 1 august 2019, candidaturile pentru poziţia de director general au putut fi depuse până în 5 septembrie.

Potrivit MAE, ambasadorul Cornel Feruţă s-a născut în Balş, judeţul Olt, în 21 august 1975, a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative şi deţine titlul de Master în Relaţii Internaţionale în cadrul Universităţii Bucureşti.

El a devenit membru al Corpului Diplomatic al României în 1998 şi are gradul diplomatic de ambasador. În perioada 2007-2012 a fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, reprezentant permanent al României la Organizaţiile Internaţionale de la Viena, iar din septembrie 2013 a deţinut funcţia de assistant director general, coordonator-şef al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică.

În prezent, Cornel Feruţă este director general interimar al AIEA.

 

Comentarii