Parlamentul Republicii Moldova

România și Germania vor coopera pentru rezolvarea situației din Republica Moldova

Șeful diplomației române, Bogdan Aurescu. şi ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, au convenit ca aceste două țări să coopereze pentru susținerea Republicii Moldova.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

02.06.2020 - 15:36

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu ambasadorul RF Germania în România, Cord Meier-Klodt, cu care a discutat despre viitoarea Preşedinţie germană a Consiliului UE.

În cadrul întrevederii de la București, cei doi oficiali au avut loc şi un schimb de opinii cu privire la evoluţiile din Republica Moldova, precizează un comunicat transmis, marți, de Ministerul Afacerilor Externe al României. Astfel, ministrul Aurescu a menţionat sprijinul substanţial acordat de România cetăţenilor din Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de coronavirus şi a arătat că Bucureştiul "va continua să sprijine eforturile de avansare a parcursului european al Republicii Moldova, singurul în măsură să răspundă intereselor şi aşteptărilor legitime ale cetăţenilor" acestei ţări.

Ministrul Bogdan Aurescu şi ambasadorul german au stabilit să continue dialogul şi coordonarea între cele două părţi cu privire la evoluţiile din Republica Moldova, inclusiv în perspectiva Preşedinţiei germane a Consiliului UE, cu obiectivul încurajării reformelor necesare pentru apropierea de UE şi respectării depline a valorilor democratice şi a statului de drept.

Preşedinţia germană a Consiliului UE va începe la data de 1 iulie 2020.

Comentarii