13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiRomânia participă la misiunea de menţinere a păcii din Mali

România participă la misiunea de menţinere a păcii din Mali

,,O comisie din cadrul Departamentului pentru Operaţii de Menţinere a Păcii a Organizaţiei Naţiunilor Unite a evaluat, în perioada 15 – 20 iulie, Detaşamentul de patru elicoptere dislocabil ‘Carpathian Pumas’, din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în vederea participării la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA)”, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Concluziile evaluării certifică faptul că detaşamentul îndeplineşte standardele Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru participarea la misiune.

“Obiectivele urmărite de comisie au constat în evaluarea personalului, tehnicii şi materialelor, în vederea stabilirii capacităţii operaţionale a Detaşamentului pentru îndeplinirea angajamentului asumat prin documentele încheiate între România şi ONU”, se arată în comunicat.

Detaşamentul român participant la misiunea care va începe la mijlocul lunii octombrie va fi compus din aproximativ 120 de persoane (piloţi, personal tehnic şi medical) şi patru elicoptere IAR-330 Puma L-SAR.

România va sprijini ONU în asistarea Guvernului Republicii Mali pentru continuarea punerii în aplicare a Acordului de Pace, protecţia civililor şi împiedicarea reîntoarcerii în zonele populate a elementelor armate ostile Acordului de Pace.

Detaşamentul românesc va efectua misiuni de evacuare medicală MEDEVAC/CASEVAC, căutare-salvare, transport trupe şi materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană şi misiuni de observare.

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...
Ultima oră
Pe aceeași temă