Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România, lider absolut la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori

Cinci medalii de aur şi o medalie de bronz reprezintă palmaresul lotului olimpic de juniori al României la cea de a XXII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată în perioada 19 - 24 iunie, în Grecia (Rhodos).

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 25.06.2018 - 18:06

Cinci medalii de aur şi o medalie de bronz reprezintă palmaresul lotului olimpic de juniori al României la cea de a XXII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată în perioada 19 - 24 iunie, în Grecia (Rhodos), aceste rezultate clasând ţara noastră pe primul loc în topul neoficial pe naţiuni.

Potrivit unui comunicat, transmis luni AGERPRES de MEN, medaliile de aur au fost cucerite de Ioana Popescu (Liceul Teoretic "Şcoala Europeană" din Bucureşti), Diana Ţolu (Şcoala gimnazială "Eugen Ionescu" din Slatina, judeţul Olt), Andrei Moldovan (Şcoala gimnazială nr. 79 din Bucureşti), Vlad Ştefan Vergelea (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa) şi Andrei-Theodore Mărginean (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti), laureat cu argint la ediţia precedentă.

Medalia de bronz i-a revenit lui Iustinian-Cristian Constantinescu, elev al Şcolii gimnaziale "George Bacovia" din Bucureşti.

Lotul României a fost coordonat de lector univ. dr. Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timişoara şi prof. Dănuţ Aramă de la Colegiul Naţional "Costache Negri" din Târgu Ocna, judeţul Bacău.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori este o competiţie anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică.

La ediţia din acest an au participat concurenţi din 17 ţări (10 ţări membre şi 7 cu statut de invitat).

Comentarii

loading...